Zap-Greg
Re: Zap-Greg
wydaje mi się że mój fioletowy Zap tez jest z tego forum, chetnie ustaliłbym kto go konstruował :)
Nowy zbiornik :) a niedługo będą wydechy z nierdzewki i pojedyncze siodło :)
Zbiornik to z czego ?
Bo podobny do mojego.
Siodło bym ciut większe zrobił.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Siodło JEST duże :) ale zbiornik większy - VZR 1800.
ciekawostka jest taka że pod bakiem jest oryginalny aparat zapłonowy, nie skracałem go.
Zrób jeszcze fotkę z przodu tego zbiornika, tak żeby widać było jak szeroko siedzi między ramą.
Co do siodła to wygląda na małe w porównaniu ze zbiornikiem.
Ciut szersze i było by git.
Co do siodła to wygląda na małe w porównaniu ze zbiornikiem.
Ciut szersze i było by git.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
jak bym miał gotowe od WLki to bym zmienił. A w Toruniu na motobazarze widziałem...nie kupiłem. Siodło w porównaniu do tych z aliexpres jest duże. :)
Zrób tą fotkę z przodu zbiornika.
Kurde kawał zbiornika, wielki.
Musze pomyśleć.
Jak coś taniej wyrwe to zakupie na próbę.
Górny wydech bym skrócił, tak by kończył się przy ośce koła. Ale to tylko moje zdanie.
Jakie tam masz średnice rur ?
No i cofnąłbym tylny błotnik do przodu, trochę długi się wydaje.
Musze pomyśleć.
Jak coś taniej wyrwe to zakupie na próbę.
Górny wydech bym skrócił, tak by kończył się przy ośce koła. Ale to tylko moje zdanie.
Jakie tam masz średnice rur ?
No i cofnąłbym tylny błotnik do przodu, trochę długi się wydaje.
- ChoryPortier
- Świeżak
Ja bym zrobil dwie rury w jedna i zakończył przy końcówce skrzyni i ukośnie kolankiem na Dol do ziemi albo w bok - na prawdę brzmi nie ziemsko. ale to tylko moje zdanie.
You are never wrong, to do the right things
Może ktoś wyzdrowiał z zapa i chce sie pozbyć dobrej makulatury?
Taki mały aspekt historyczny.To przyjechało kiedyś na jednej lawecie razem z twoim zapem:)Ja przygarnąłem zapa a kolega malca.
Takie pamiątkowe dla nowego właściciela bo nie zapytałem o adres mailowy chyba:)Przepraszam jeśli to nie miejsce na to.
Fajnie:) jestem ciekawy więcej zdjęc Malucha. Skąd jesteście?
Gdyby ktoś był zainteresowany zakupem, obydwa Zapy zarejestrowane jako SAM.
Siema,
chwalipost: właśnie zarejestrowałem Urala z koszem ze zmianą silnika na 1200:)
można :)
chwalipost: właśnie zarejestrowałem Urala z koszem ze zmianą silnika na 1200:)
można :)
Jak to żeś uczynił ?